Bereikbaarheid

De Zaanstreek, zo net boven Amsterdam gelegen, is prima bereikbaar. Snel en efficiënt, maar als je daar zin in hebt, ook leuk en toeristisch. Denk aan een fietstocht vanuit Amsterdam, een busritje met de Industrial Heritage Line of een oversteek met de Zaanboot tijdens het evenementenseizoen.

Met de trein

De Zaanstreek is uitstekend bereikbaar met de trein. Acht keer per uur vertrekt er een trein naar Amsterdam Centraal Station vanuit het station midden in de stad, in maar 12 minuten. Bekijk hier de informatie over het station van Zaandam.

Met de bus

De zaanstreek heeft een uitgebreid netwerk van lokale en regionale buslijnen die het gebied en de omgeving met elkaar verbindt. Vraag hier advies over je reis via Connexxion.

Met de auto

De Zaanstreek is, zo net boven Amsterdam, uitstekend met de auto te bereiken via de A7 en A8. Parkeren in Zaanstad kan op straat en in parkeergarages. In de winkelgebieden is dat over het algemeen betaald parkeren.

Met de fiets

De fiets is, als je van niet al te ver weg komt, een goed alternatief om de Zaantreek te bereiken. Vanuit Amsterdam kun je met de fiets op elke pont terecht om je naar de andere kant van het water te krijgen. En de streek zelf laat zich ook prima ontdekken vanaf de fiets. Je kunt vooraf een route uitstippelen via de site van de Fietsersbond.

Met eigen boot

De Zaanstreek ontdekken gaat eigenlijk het beste over het water. De Zaan, al eeuwenlang een belangrijke transportader, voert je langs de oevers vol historie. Ook Zaanstad bezoeken gaat prima met de boot. De twee jachthavens en een passantensteiger dichtbij het centrum van Zaandam zijn een prima uitvalsbasis.

Over het water

Ook als je zelf geen boot hebt, is vervoer over het water een goede optie. Voor het ontdekken zijn er bootjes en kano’s te huur. Wil je puur op bezoek dan kun je vanaf Amsterdam CS de Zaanboot pakken. Die vaart vanaf 2 mei weer elke weekend naar het stadshart van Zaandam. Met een tussenstop op het Hembrugterrein.

X