VakantieLab op het Hembrugterrein

VakantieLab op het Hembrugterrein

Op het Hembrugterrein kun je niet alleen design shoppen en de Yada Yada Foodmarket bezoeken. Dit najaar is daar ook jeugdlab HEMLAB geopend. Hier kunnen kinderen tussen de 7 en 13 jaar experimenteren met chemie en natuurkunde. Met een veiligheidsbril op en een labjas kunnen ze zelf proefjes doen.

In de kerstvakantie is het HEMlab van 5 tot en met 8 januari open. Lees in hun agenda meer over de leuke proefjes die op stapel staan. Je een eigen flipperkast maken bijvoorbeeld of het ontdekken van bijzondere eigenschappen van de ogenschijnlijk saaie aardappel.


Mysterieus Hembrugterrein

Het Hembrugterrein, ooit hart van de Stelling van Amsterdam, is lang niet zo’n gekke plek voor een jeugdlaboratorium als je zou denken. Meer dan honderd jaar deed HEMbrug dienst als militair industriegebied en daar hoorden ook laboratoria bij. Het oude laboratorium, officieel gebouw 197, wordt nu zelfs gerenoveerd. ‘Het Zaanse Lab’ gaat ruimte bieden aan een restaurant, een terras aan het kanaal en kleine food & drink gerelateerde bedrijven.

Geen reactie's

Geef een reactie

X